26.06.2010

Patek Philippe Ref.5960p


Her ara zaman ölçümü bir düğmeyle başlatılır ve diğer bir düğmeylede Kronografın ibreleri tekrar başlangıç durumuna getirilir (sıfırlanır). Bu kol saatin'de de bu işlem "Saniye çekici" denilen özel bir parça sayesinde gerçekleşir.

Fiyatı: 51.370  

25.06.2010

Jaeger LeCoultre Master


Master Grande Tourbillon'un makinesinde köprüler ince Gravür çalışması için sahnelerdir. Bir mercek ve gravür aleti ile hasas desenler oluşturulur. Kol saati aynı zamanda perpetual Calender özelliğine de sahip, yani takvimin kısa ayların sonunda el ile düzeltilmesi gerekmiyor, mekanik saat bu işi otomatik yapıyor.

Fiyatı: 85.000  

20.06.2010

Franck Muller Casablanca

Ezel'in taktığı saatin markası olarak kendisini son zamanlarda gündemde bulan marka, genelde politikacilar ve sanatçılar tarafından tercih edilen değeri 200.000$'a kadar olan kol saatleri ile isviçre saat markaları arasında özel bir konuma sahiptir.   

Casablanca Serisi
Bir Efsanenin yeniden doğuşu

Casablanca'nın elegant ve sportif dizaynı uzak ülkelerin gizemini akla getirir, bu da onu zamanın ruhuna yelken açan önde gelen gezginlerin saati yapar. 

Franck Muller'in Casablanca kolyeksiyonu güzel çizgileri ve Cintree Curvex'in kenar eğrileri ile savaşlar arası yılların klasik tasarımını hatırlatır. Kol saatinin Art-Deco dizaynı zevki elit bir sadelikten yana olan modern insanın bileği için mükemmeldir. 

Platin rotor'a sahip olan otomatik makine her şart da optimal kurma ve performans gösterir. Luminous göstergeleri ve rakamları sayesinde karanlıkta mükemmel bir kullanım kolaylığı sağlar. 

maksimum sağlamlık için gövde çelikten üretilmiştir.

ç Reservi: 65 saat 
Frekans: 21,600 titreşim/saat 
Doğruluk: 1/6 saniye
Parça Sayısı: 255

Kronograf: Saat iki yönündeki düğme ölcümü başlatmak ve durdurmak için, dört yönünde ki düğme sıfırlamak için. Soldaki 60'a kadar rakamları olan gösterge saniye göstergesi, sağda 30'a kadar indekslenmiş gösterge ise dakika ölçümleri için, ortadaki büyük saniye kolu ise saniye ölçümleri için. 

Replikalarından Farkı: Piyasadaki kalitesiz replikalarında sağdaki gösterge 30' kadar değil, 24'e kadar indekslenmiş 24 saat göstergesiyle yer değiştirmiştir ve soldaki küçük saniye göstergesi de genelde dakika ölçümü içindir. Fiyat ve Kalitesi ile de kendini belli eder.








Yanlış yazım şekilleri: Frank Muller, Frank Müller, Frank Muler, Frenk Müler, kazablanka, cazablanka, cazablanca, casablanka, kasablanka, kasabilanka, casabilanka, casabilanca


2.06.2010

Oris RUF CTR3 Chronograph Limited Edition

Bir Rüya gerçek oldu...

Oris ve RUF: Motor sporlari zirvesinde başarilmiş bir bağlantı. Tıpkı Oris RUF CTR3 Chronograph gibi.
Araba dizaynını yansitan hafif aerodinamik kasa ve araba gösterge tablosundan direk alınmış kadran. RUF hayranları artık hızlı arabalara olan tutkularını yüksek kalite bir spor kronograf ve çerçevedeki tachymeter skalasıyla bileklerinde sergileyebilecekler.
Model Özellikleri:
Kasa: çok parçali titan kasa, Tachymeter cetvelli seramik çerçeve.
Bileklik: Siyah deri bileklik, titan kilit.
Makine: Otomatik kronograf
Ebat: 44,50mm
Cam: Safir, iki taraflı bombe, cift taraflı yansımaz cam.
Kasa alti:Titan, vidalı, mineral cam.
parlayici madde: Sayılar ve göstergelerde Superluminova C7
Su gecirmezlik: 10 bar (100m)
Extralar: Özel kutu, güvenilir ölçülerde RUF CTR3'ün modeli, 3000 parçayla limitli.
Makine
Kalibre: Oris 673,Basis ETA 7750
Reserv: 42 saat
Frekans: 28.800 A/h,v4 Hz
Jewels: 25