23.07.2010

Aerowatch Chronograph Renaissance

Makine: Otomatik, Caliber CCL3H, 25 Jewels; 28.800A/h


Fonksiyonları: Saat, dakika, küçük saniye; Kronograf; Tarih, Ayın şekli.


Kasa: 42,7mm çapında çelik yükseklik 14,5 mm; Safir cam; camlı alt kapak


Fiyatı: 2100 , 300 örnek ile limitli üretim

21.07.2010

Blancpain Repetition Minutes (minute repeater)

Dakikaları duyulur hale getirmek için bu mekanik kol saatinde bir tarafında 7 bir tarafında 14 dişli bulunan özel bir parça bulunuyor. 7 dişli saatin her çeyrek saatte bir, 14 dişlide dakikada bir doğru sayıda vurmasından sorumlu.

Saatin Fiyatı: 128 640 

11.07.2010

Replika Saatler Üzerine 10 Yalan

  1. Isviçre replikaları en iyileridir sonra onları italyan replikaları takip eder: Bu hpsinin içinde en büyük yalandır. Bütün replika saatler çoğunluk çin olmak üzere Asyada bir yerlerde üretilir. Burda amaç bilmeyenlerden daha fazla para koparabilmektir.
  2. Replika saatler kalitesine göre sınıflandırılırlar. C (yada her neyse) en kötüsü ve AAA+++(yada her neyse) en iyisidir: Peki kim karar vermiş C ve A'nın ne olduğuna? Uluslararası çakma saatler yönetim kurulu mu? Su katılmamış saçmalık, amaç gene fazla para isteyebilmek.
  3. Isviçre yapımı replikaların makineleri gerçek saatlerinkiyle aynıdır. En iyileriyse 27 jewel (taş) makinelerdir: (Isviçre replikaları konusunda bzk. yalan#1) Gene gerçekten çok uzak, çok az sayıda sahte saat makinesi çin dışında imal edilmektedir, ama herhangi bir saat ustası bu makinelerin gerçek olmadığını derhal söyleyecektir. Replika saatlerde 27 jewel makine bulunmaz; sadece 25, 21 veya 17 bulunur.
  4. En iyi replikalar %99 oranında gerçeklerine benzerler ve uzmanları dahi ayırt edemez: Gerçek değil. ilk önce %99 imkansızdir.Bazı replikalar gerçeklerine diğerlerinden daha yakınsada, bütün replikalar kusurludur. 200$ yada altına alınan bir saatin 4000$ yada 20.000$ lık bir saat ile %99 aynı olabileceğine inanabilirmisiniz? Aptalca bir iddia. Kimi saf insanları kolayca kandırabiliyorlardır belki. Ayrıca yakından bir incelemeyle sahte oldukları hemen belirlenecektir.
  5. "Isviçre sınıfındaki replikalarda Altın diğer sahtelere oranla daha çoktur. Saatin topuzu, bezeli 5-6 kat altın kaplamadır: Genelde 2-3 kat altın kaplanırlar.
  6. En iyi Rolex Replikaları 904L çelikten yapılırlar: Kötü bir yalan, en kaliteli replikalar 316L kalitesinde çelikten yapılırlar. Rolex 904L çeliği kullanan tek üreticidir. 904L çeliğin fiyatı 316L'nin üç katıdır. (pahalı olmalarının sadece ufak bir sebebi daha). Ayrıca çakma saatlerde 404 çelik dahi bulunmaz.
  7. Replika saat almak risklidir, ama "Replica Review" sayfalarından alınırsa bu risk ortadan kalkar: çoğu insanın bilmediği "review" siteleri gene o kişilere aittir ve siteyi ziyaret edenlerin oyları ve tavsiyeleri ile çalışır.bu yüzdende, bu "rewiew" siteleri yalanlarına çok kolay alet edilebilir.
  8. Site iyice incelendikten sonra iyi bir saat alınıp alınamayacağına karar verilebilir: Eğer sitede gösterilen herşeyin doğru olduğunu sanıyorsanız, buna inanmanız bir nebze normal. Genelde ise bu sitelerde ürünlerin kalitesinden bu ürünleri satın alanların mutluluğuna kadar her şey yalandır.Hatta saat resimleri de gerçek saatlerin internet sitelerinden resimleridir, dikkat edilirse saatler hep 10:10 pozüsyonundadır bunun sebebi hakiki saatlerin resimleri kendi internet sitelerinde  hep bu şekildedir. Ama size göstermedikleri sahteyi gönderirler 
  9. iyi bir satıcı bulunduğu takdirde ondan hep iyi bir saat alınabilir:         şığç ışığç ışığç ışığçışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç ışığç


    Lie #9: Picking a good seller will always result in getting a good watch, one I won't have trouble with.

    -- We wish. Quality control in replica watch factories is hit-and-miss, but mostly shoddy. One batch may be great while the next produces watches that are DOA. (Remember, making replica watches is illegal, even in China. Replica watch "factories" are usually small operations that can be easily moved or hidden from prying authorities.) What is true, though, is a good dealer will want to protect his/her reputation and will fix whatever is wrong.


    Lie #10: Paying by COD is the best way to get the cheapest price. Plus, I can examine my watch before paying the courier to make sure I get what I paid for.

    -- A really dumb thing to do and a huge red flag that you're dealing with a true scammer. They want cash because they know you'll scream foul to your credit card company the moment you see the junk you just paid $1,000 for.


    One final point. Remember, replica watches are counterfeit goods. While it is not illegal to purchase or possess replica watches in most countries, it is illegal to sell them. Keep this in mind when using PayPal or communicating with credit card companies.

    7.07.2010

    A. Lange & Söhne Langematik


    Takvim ve Ay göstergelerini sıfırlamaya yarayan patentli ZERO-RESET fonksiyonu, büyük tarih göstergesi ve perpetual calender yani sürekli takvim özelliği ile bu kol saat'i mekanik zaman ölçüm tarihinde bir ilkdir.

    çap:  38,5 mm, yükseklik: 10,2 mm

    Fiyatı: 61.100

    2.07.2010

    Blancpain



    Blancpain 1735 de Isviçrede Jehan-Jaques Blancpain tarafından kurulmuş bir saat üreticisidir ve iyi bilinen swatch şirketler grubuna aittir.


    Blancpain hiç quarz saat üretmemiş olmaktan çok gurur duymasınin yanı sıra, reklam sloganlarında da; asla quarz saat üretmeyeceklerinin de altını çizerler.


    Blancpain dünyanın en karmaşık saatlerinden olan Blancpain 1735'i üretti. Bu saat Tourbillon, Dakika vurma (minute repeater: saatin dakika yada saat başı ses ile uyarı vermesi), Split Chrono ve perpetual calender (ayar gerektirmeyen takvim) özelliklerine sahipti. 1735 yılda sadece bir tane üretilmek suretiyle 30 tane ile limitlendirilmiştir. 


    Fransız ordusunun Les Nageurs de combat birimi için geliştirilmiş 1953 dalış süresini ayarlamaya yarayan dönebilir çerçeveli (bezel) mekanik bir dalgıç saatiydi. Bu saat aynı zamanda dünyaca ünlü dalgıç ve televizyon yıldızı Jaques Custeau' nun da kullandığı saat idi.


    Bu gün hala, ilk döner çerçeveli saatin bu saat mi yoksa Rolex Submariner mi olduğu tartışılmaktadır.

    1.07.2010

    Chopard L.U.C Lunar One

    Kol saati'nin adı fonksiyonunu açığa vuruyor. Ayın durumunu ve tarihi gösteren göstergelerinin 100 yılda bir ayarlanması gerekiyor.

    Fiyatı: 47.760