22.07.2009

Festina




Üretimine Isviçrede başlamış olan Ispanyol firması Festina. Bisiklet yarışlarının tartışılmaz lideri Tour Chrono'suyla unutulmazlar arasına girmeyi başarmıştır. Almanyada ki en basarili saat markalari arasindadir.



FESTINA GRUBUNUN YÜKSELİŞ HİKAYESİ

La Chaux-de-Fonds'da kuruluş 1902'lere dek uzanır. Festina haricinde Candino ve lüks markalardan Jaguar da gene ispanyol Festina grubuna aittir. Festina isminin uluslararası arenada kendini duyurması 1994 de Festina bisiklet takımının Tour de France takım değerlendirmesini kazanmasıyla başlamıştır. 1998 de Isviçrelilerce Bisiklet turlarında resmi kronometre seçildi (aynı şekilde Giro d’Italia ve Vuelta a Espana Turlarında da) ve 2005 de Festina Geleneksel Futbol klubü TSV (1860 München) nin ana sponsoru oldu. 2003 de Festina çoktan 65 ülkede satılıyordu ve Almanyada bugün de en başarılı ilk on firma arasındadır.

FESTINA GRUBUNA AİT DİĞER MARKALAR

Festinanın yanında, Candino ve Jaguar gibi Lotus, Calypso ve Perrelet markalarıda Festina grubuna aittir.

Çekirdek marka Festina www.festina.de adresinde modellerini 4 grupta toplamış, bunlar: Trend, Sport, Klasik ve Gold. Temel olarak Analog göstergeli saatler üreten, Festina kolyeksiyonunda dijital göstergesi bulunan bir kaç dalgıç saati de bulundurmakta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.