15.07.2009

Replika Saatler



Her geçen gün daha çok zengin lüks saatlerin replikalarına yöneliyor, bunun ilk sebebi replika saatlerin gittikçe daha kaliteli görünüm kazanmaları, diğer bir sebebi de çevresinde zaten mevki sahibi, mali durumu ortada olan bir insanın kaliteli bir saat takması beklenen bir durum olduğu için o ne taksa kimse taktığının sahte olup olmadığını sorgulamaz.

Ancak yinede dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar var yoksa rezil olmak işten bile değil. Mesela ilk önce saatin orjinali iyi tanınmalı, çünkü bir çok çin malı sahte saatte orjinalindeki kronometre yerine takvim göstergeleri yer değiştirmiştirtir, daha açık ifadeyle örneğin tüm göstergeleri çalışan Rolex Daytona diye çakma Rolex ilanı ile karşılaştığımızı düşünelim. Rolex Daytona'nın orjinalini bilen birisi bu saatte takvim göstergesi olmadığını sadece kronometre olduğunu bilir. Çakma Rolex'teyse kronometre yerine ay, gün, yıl göstergeleri gibi çinlilerin sevdiği fonksiyonlar bulunur.
Tabii çinde kronometre fonsiyonu tam çalışan Replika saatlerde üretilmekte, yada bu saatlerin makinaları isviçreden Swatch'ın kardeşi ETA'dan temin edilmekte ve sadece usta gözlerin yakalayabileceği farklılıklar içermekte. Yanlız bu tür replikalar internetten alınmaya kalktığı zaman fiyatlar epey yükseliyor, Çin malı en kaliteli replika saatlerin fiyatı halbuki 25 Euro civarı.
Uçuk fiyatlara çıkmayan ve aynı zamandada kendini ele vermeyen replika saat alınacaksa daha ziyade sade modeller, içinde bol göstergesi olmayan saatler tercih edilmeli. Böylelikle saat göstergeleriyle kendi memleketinide göstermemiş olur daha ağır başlı sade görüntüsüyle de fazla şüphe çekmeden orjinal rolünü oynamaya devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.