5.07.2009

Kameralı Saat

Birgün karşılıksız çekini karşılıksız bırakmakta pişkince ısrar eden iş arkadaşınızı tehdit ederken, o bileğindeki şık saati sürekli size doğru tutuyorsa bunun anlamı sizin paranızla aldığı yeni saati size gösterip sizi daha fazla sinirlendirmek olmayabilir. Daha büyük bir ihtimalle o bir kameralı saat ve haklı bile olsanız alehinizde bir delil.

Gelişen teknoloji James Bond filmlerinde gördüğümüz o zamanlar bize çok uzak görünen bir çok akla hayale gelmeyecek icadı hem de çok uygun fiyatlara bizlere sunmakta. Bugünlerde birden çok internet sitesinde ve bir çok siteninde reklam köşelerinde kameralı saatler kendilerini gösteriyorlar. Satışı genel olarak internet üzerinden olan bu saat 4GB a kadar renkli görüntü ve ses kaydedebiliyor. Görüntü ve ses kalitesi gayet iyi olan bu saatin üzerindeki kamerayı görmek nerdeyse imkansız.

Orta okul ve lise çağlarındaki gençlerin yakın dostu aynalar ile yaptıkları masa altı optik deneyler yerlerini çok hızlı bir şekilde dijital görüntüleme sistemlerine bırakıyor. Buda demek oluyor ki üçüncü şahısların haklarını korumak isteyen, öğretmen, müdür ve müdür muavinlerine daha çok görev düşüyor. Saç kontrolü, kılık kıyafet kontrollü gibi klasik masumane kontrollerde yerlerini daha ciddi kontrollere bırakacak gibi gözüküyor.