Tıpkı Tachymeter cetveli gibi bazı Kronograflar kadranlarında Telemeter cetveli bulundururlar. Kadranda ki Telemeter bölümü uzakta ki bir olayın bizden ne kadar uzakta gerçekleştiğini tespit etmeye yarar, Bunu yapabilmenin şartı da olayın görülebilir ve duyulabilir olmasıdır.
Olay meydana gelir gelmez kronograf çalıştırılır, ve bu olay neticesinde meydana gelmiş ses dalgası bize ulaştığında ise kronometre durdurulur, o anda saniye kolunun gösterdiği değer bizim ile olay mahali arasında ki mesafeyi kilometre yada mil cinsinden verir. Saatlerde ki bu telemeter bölümü ses hızı baz alınarak hesaplanmış bir cetveldir.
KULLANIMI:
Mesela uzakta görülen kötü hava habercisi kara bulutlar arasınadan şimşeğin çakmasıyla, sesinin gelmesi arasındaki süreyi ölçtük, saatin saniye kolu telemeter cetveli üzerinde 1600 metreyi gösterdi, buna göre kötü hava durumunun bizden 1600m uzakta olduğunu anlarız. Bu özellikle denizciler ve pilotlar için faydalıdır ve pilot saatlerinde de Telemeter fonksiyonuna tıpkı navi timer ve tachymeter gibi sıkça rastlanır.
örnek olarak aşağda linklenmiş Oris pilot saati gösterilebilir:
Yada aynı şekilde telemeter skalasından ilerde patlayan bir bombanın bizden ne kadar uzakağa düştüğünü hesaplamak içinde yararlanılır, bu yönüyle telemeterli bir saat askerler tarafından da tercih edilir.