5.07.2009

Stovard Jürgenson Saat Şirketinin Kökeni

Stovard Jürgenson’un kurucusu ve sahibi İbrahim Ökten tam bir saat tutkunu, bu tutkusu ona Malatyalı atalarından geçmiş. 1920’lerin başlarında Türkiye İsviçrenin teknolojik desteğiyle kendi saat sanayisini geliştirmişti. Malatyalı Ermeniler, Yahudiler ve Türkler Hislon ve Tissot ortaklı Nacar gibi saat markaları oluşturdular.



1990’ların başında Offenbach’da üniversitede endüstri tasarımı okurken Frankfurt’ta bir Borsa şirketinde analizci olarak çalışmaya başladı. Bu zaman zarfında saatlere olan ilgisi gittikçe büyüdü ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek zevkli saatleri araştırmaya başladı. Helmut Sinn ile tanıştıktan sonrada kendisine bir Sinn 142 satın aldı.

1993’te saat endüstrisinde kendi işini kurmak için borsa şirketindeki işini bırakmaya karar verdi. 1996’da Maurin saatlerinin üreticisi Paul Kleindienst ile tanıştı. Saat işinden emekli olması gerekiyordu ve Kleindienst Öktene kendi saatini yaratmasını teklif etti. Böylece Maurin in Impuls modeli doğmuş oldu. Bu saat şimdiye kadar test edilmiş 4 kaliteli saatten biri olarak değerlendirildi. Kleindienst emekliliğinden sonra Öktene Maurin markasının haklarını teklif etti, ama o reddetti.
Ökten daha sonra kendi saat markasını yaratmaya karar verdi ve ona hanımının ailesinin Osmanlı imparatorluğuna saat yapan isviçreli büyüğünün adını verdi. Böylelikle Stovard Jürgenson doğdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.